Knakende Go'

Hafjelltorget, 2636 ØYER, 46 76 86 00

Massasje/Massasjeterapi

 

Når vi hører ordet ”massasje”, tenker vi først og fremst på deilig velvære. Mange reiser på spa med rene velværebehandlinger for avslappingen og kosen. For andre er velvære følelsen de får etter en behandling som går mer dypere ned i kroppen, der det blir jobbet med et problem. En ”godt-vondt”-behandling.

Massasjeterapi er behandling av denne ”godt-vondt”-sorten. Det ER ikke alltid så godt, men GJØR desto bedre.

Plager som spenningshodepine, nakke- og skulderplager, bekken/korsryggplager, musearm, ankel- og knesmerter er et eksempel på ting massasjeterapi kan hjelpe mot. Mange sliter med daglig hodepine og stiv nakke/skuldre. Dette er smertefullt og tapper en for energi. Hvorfor ikke få hjelp med å fikse problemet (i stede for å symptombehandle med smertestillende)? Det kan jeg hjelpe til med.

Det vi ønsker skal skje ved massasje er en mykgjøring av muskler og sener. Vi vil løse opp stiv, kort og smertefull muskulatur, øke muskelfleksibiliteten og –elastisiteten, og forebygge det som gir plager i bevegelsesapparatet i hverdagen. Mykere muskulatur og sener rundt ledd, skjelett og organer letter eventuelle problemer i disse områdene.

Muskelspenninger med tilhørende opphopning av avfallsstoffer kommer som regel av dårlig sirkulasjon i muskelen. Nerveender blir etter hvert irritert av avfallsstoffene, og vil gi et smertesignal. Om avfallsstoffene og muskelspenningene øker, vil smerten også øke.

En massasjebehandling vil hjelpe til å løsne på muskelspenningene, få fart på sirkulasjonen og avfallsstoffene og dermed gi en smertelindring. Fysisk berøring er også i seg selv helsefremmende.

Muskeltøyning er en viktig ting alle kan gjøre selv for å hjelpe et problemområde å bli bedre (eller bare å forebygge) Man vil øke smidigheten i muskulaturen, få bedre sirkulasjon i vevet rundt leddene, og forebygge skader i muskulaturen (både belastningsskader og traumer).

 

Når du har fått orden på kroppen vil jeg anbefale å ta en behandling med jevne mellomrom for å forebygge de samme eller nye plager og smerter. Hvis alle hadde sendt kroppen på service så ofte som bilen blir det – hadde vi sjelden hatt noen plager i kroppen. Dessverre er vi nok mye flinkere med bilen vår.